BejelentésTörökbálinti Tánccsoport
Tánc minden mennyiségben

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üdvözöljük a Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport Honlapján! 

Az immár 18 éves Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport sváb, valamint a Kárpát-medence magyar táncainak ápolásával és népszerűsítésével foglalkozik.

SZÜLETÉSNAPI BÁLUNKRÓL FOTÓKAT ÉS VIDEÓT AZ ALÁBBI HONLAPON TALÁL:

http://balintinfo.hu

A tánccsoportnak 25 állandó tagja van a legkülönbözőbb korosztályokból. Ugyanúgy megtalálható nálunk a tizennégy éves diák, mint a hetven éves nyugdíjas. A tavalyi évben rendszeresen tartottunk nyílt próbákat táncház jelleggel, illetve elindítottunk egy utánpótlás csoportot óvódások és kisiskolások számára. Ez a program 10-15 gyermek heti rendszerességű foglalkoztatását, fejlesztését jelenti.
Június első napjaiban testvérvárosunkban, Székelyudvarhelyen a 43. Szejke Népzene- és Néptáncfesztiválon való részvételünkkel öregbítettük Törökbálint hírnevét. Fellépésünk előtt táncos felvonuláson vettünk részt, majd az előadás után sváb táncházat is tartottunk. A három napos rendezvény keretein belül ismeretséget kötöttünk több más résztvevő csoporttal.
Június végén már felkészülten vártuk a XV. Jász Világtalálkozón való első részvételünket, ahol egy órás önálló műsort adtunk sváb, tiroli, illetve magyar koreográfiáinkból a lelkes a közönségnek.
Egyik korábbi fellépésünk alkalmával meghívást kaptunk a Budapesti Nemzetközi Vásár „A Vidék Ünnepe” című rendezvényére, melyen örömmel vettünk részt, hogy ott is bemutathassuk a törökbálinti hagyományokat.
Az említetteken kívül csoportunk részt vett a helyi kulturális rendezvényeken (Majális, Mazsorett Gála, Kistérségi Feszitvál), a kajászói falunapon, a nagytályai III. Derelyefesztiválon, a csobánkai Tavaszköszöntő Táncdélutánon, az acsai III. Gancafesztiválon, a taksonyi Polgárőr-napon és a Budakeszi Kistérségi Fesztiválon.
Továbbra is együttműködünk más helyi civil csoportokkal: a Törökbálinti Életmód és Tömegsport Egyesülettel karöltve megrendeztük a tavaly 10 éves jubileumát ünneplő Szilveszteri tornát, mely több száz embernek nyújt sportolási lehetőséget Karácsony és Újév között. Évről évre fellépünk a Törökbálinti Nyugdíjasklub által szervezett szüreti felvonuláson, melynek keretein belül tartottuk meg a „II. Néptánc határok nélkül” című előadást. Ezen eseményen Székelyudvarhely általános és középiskolás diákjaiból álló tánccsoportja, a Gereben Táncegyüttes mellett, a beloianniszi Triandaphilla Görög Táncegyüttes, valamint az isaszegi Csata Táncegyüttes lépett fel, népszerűsítve több nemzetiség hagyományait.

Fényképeket mindennapjainkból az "extrák" menüpont alatt talál.Külön köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkájukkal illetve anyagi támogatásukkal segítik egyesületünk sikeres működését, fejlődését!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!